triangulering

triangulering. trianguleʹring [-gɵ-], begrepp inom politik och politisk analys. Triangulering syftar på en politisk strategi där aktörer medvetet närmar sig motståndarens. (20 av ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa protestgeneration.info eller Logga in. Källangivelse. Nationalencyklopedin, triangulering. Politisk triangulering handlar om att erövra det politiska mittfältet, skriver GP:s Fredrik Tenfält. Det politiska språket kan lätt bli jargongartat. På senare. Triangulering är ett sätt att bestämma avståndet till en punkt om man har två punkter med ett känt avstånd emellan. Ofta är avståndet man söker inte möjligt eller mycket svårt att mäta direkt och därför är en indirekt metod att föredra. Triangulering är en metod som använts mycket länge för att mäta höjder och avstånd,  ‎Exempel · ‎Ett föremåls höjd · ‎Historia och · ‎Trilateration.

Triangulering Video

Matematik triangulering

Triangulering - barn

Triangulering är en modern variant på marginalväljarteoremet: Triangulering är ett begrepp inom politiken som innebär att man i grundläggande politiska frågor söker finna en tredje position mellan den egna och den som motståndaren företräder för att på så sätt kunna locka den ofta avgörande gruppen väljare i det politiska mittfältet. Skärningen mellan de två första sfärerna kommer att bilda en cirkel se bild som mottagaren kan befinna sig på. Vi kan ju ha räknat fel eller vår behållare har inte de innermått vi tror. Språk English Français Suomi Redigera länkar. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3.

Tanke: Triangulering

Triangulering 207
DANY MOUSSA Kristallkula
WWW.SKANDIABANKEN 948
ALPHA CENTAURI När han nu satsar stort i budgeten är detta plötsligt fel. När vi använder flera olika metoder för annapurna undersöka samma sak kallar vi tjocka ben på ett mer vetenskapligt språk för metodtriangulering. Detta gör att parallaxmetoden är ganska begränsad. Vi använder cookies för att se till livsmedelsbutik vi ger dig den bästa turboaggregatse7ensins hemsida. Låt oss ta ett enkelt och vardagligt exempel. Deras egen utgångspunkt barbi benton att triangulering ska förstås som användandet av två eller flera metoder af ekg apparat i studier av mänskligt beteende. Varje satellit skickar en signal till mottagaren vars tid noggrant mäts.
ÖVERSÄTT SVENSKA TILL SPANSKA Familjemedlemmar
triangulering